Opplevelser

Barnas opplevelser i Levanger

En dag på stranda

Er du i byen er det kort veg til Røstad Badestrand med en egen kjærlighetssti, grillplasser og benker og Moan Badestrand ved Levanger Fritidspark som har eget grillhus. Levanger fritidspark har en moderne friidrettsbane og en topp moderne kunstgressbane. I tillegg er det flere fotballbaner, skatepark, strandvolleyballbane og tennisbaner. På området finnes også grillhus på store grøntområder hvor du også kan spille krokett, badminton og ballspill. I fritidsparken finnes også heimen til Levanger Fotballklubb, som her spiller sine hjemmekamper i Obosligaen. Loråsfjæra ved kalkovnene på Nesset er også mye brukt. På veg nordover, ved kommunegrensen til Verdal, er den nydelige Rinnleiret Badestrand som er flott for barn. Ønsker dere å bade i ferskvann ligger den populære badeplassen Langåsdammen et drøyt 10minutt med bil fra sentrum, eller de fine kulpene ved Munkeby elv.  På Skogn har vi noen tøffinger ved Skogn Folkehøyskole som bader ukentlig gjennom hele året i Holsandbukta ved Skogn Marina, også et ypperlig sted for bading og vannliv om sommeren!

På Ekne ligger badeplassene som perler på en snor, ved Laberget (i Skogn), med sandstrand og hyppige tilstelninger ved Ekne Småbåthavn, Finnsvikbukta, Kristivika og Westrumsfjæra. Kjører dere forbi Åsen, er det flott å bade i Hammerbukta ved Hammervatnet eller ved Fossingelva.

Aktiviteter i byen

Er du på Moan kan dere stikke innom Levanger Bowling, eller gå den vakre gangstien langs Eidsbotn inn mot sentrum, forbi Ungdomshuset og ned til den lyssatte Stadionparken hvor det er både lekeapparater, en flott, moderne skatepark, en fargerik kiosk og et Skigalmuseum.

Fotokredit: Norconsult AS

Nyt sommerbrisen i byparkene og da gjerne Sjøparken som har eget amfi og sporadiske kulturarrangement.  I sentrum finner du Levanger Bibliotek som er god avkobling hvis det er for varmt eller for kaldt ute.  Ta gjerne sjøgata gjennom Trehusbyen, gå mot havna og over Levangerelva på den vakre trebrua til stedet der Gunnlaug Ormstunge endte sine dager. Da er du straks ved Trønderhallen med svømmehall, klatrevegg, idrettsanlegg og mer. Ved Levanger Ungdomsskole finner du også flere attraktive lekeapparater, trampoliner og skateramper hvor en time med herjing går fort. Husk å stikke innom UtstyrsBUA for gratis lån av alt du kan drømme om for fritidsaktiviteter.

Fotokredit: Levanger Kommune

Fotokred: Utstyrsbua

For de minste barna kan det være hyggelig med en tur langs Levangerelva på Elvestien, med plaskemuligheter på Laksberget og muligheter for å padle rundt hvis det er nok vann. Vil dere oppleve bynær skog, planter og fugleliv så anbefales et besøkt til Arborete – et stille fristed i gangavstand fra Levanger sentrum. Et planterikt området med 1.100 forskjellige sorter av tre og busker fra innland og utland, alle behørig merket med norske og latinske navn.

Fotokred: Visit Innherred

Prøv fiskelykken i Levanger

Levanger har også gode fiskemuligheter i Levangersundet og ved Sjetebrua. Husk bare at Laks og Sjøørret ikke kan fiskes i sundet, kun på sørsiden av Sjetebrua. Det naturskjønne Hoplavassdraget rommer hele 25 vatn, samt en rekke elver. Området strekker seg fra Markabygda til Åsenfjord. Hoplavassdraget består av de tre store vatnene Hammervatnet, Hoklingen og Movatnet.

Når sulten tar over

I Levanger sentrum er det godt å senke pulsen litt på en av de koselige kafeene, der dere kan kose seg i bakgården til Nabon i Nerbyn, spise et deilig kakestykke på Sofiegården, prøve en smak av verden fra Klinkekulene, oppleve spontane konserter på Kirkens Bymisjon eller sitte på utekafeen til Madame Backlund. Eller kanskje kose deg i bakgården til Galleri Fenka, der det tidligere var fengsel?
Dette bildet av Galleri Fenka er levert av Tripadvisor

Utenfor byen

Er du på reise, så ta med barna innom Kortmanns Lysfabrikk og Pick-up Cafe i Vuddudalen. Hele stedet er et levende museum som har gjenskapt norske småbutikker, brannstasjoner og en gedigen samling av «Everything American». På veg til Ekne kommer du først til Laberget Leirsted som kan organisere ponnyridning, og videre på Ekne finner du en flott klatrevegg for de større. Drømmer dere om en spesiell opplevelse i skogen, kan dere overnatte i tretelt hos Treetop Ekne. Ekne har også et eget Arborete – en meget severdig skogssti på omlag 2,5 kilometer i skogen på gården Falstad nedre. Kjører man gjennom gården og opp til skogkanten finner man starten på en sti som går forbi 20 posttavler om norsk skog og skogbruk, samt et innholdsrikt arboret bestående av bartrær fra hele den nordlige halvdel av jordkula. Stien egner seg ikke for bevegelseshemmede.

Fotokred: Thea Munkeby

Vi kan også anbefale en fjelltur til Bukkhaugen. Toppen ligger i Levanger kommune, i nærheten av Torsbustaden skianlegg med start på Lundsbustaden skistadion – Parkeringsavgift tilkommer. Turen til topps er lett, og det er godt tilrettelagt med grus- og planksti. Det er fremkommelig med barnevogn, men noe bratt mot slutten. Flott rasteplass ved vannet ca halvveis. Flere Geocacher underveis. Beregn ca 1 time til toppen med små barn. Vesentlig mindre om du tar det som en trimtur. På toppen venter utedo, gapahuk med grillplass vakker panoramautsikt over Levanger og Trondheimsfjorden!