Handel Overnatting Spise & drikke Okkenhaug

Munkeby Herberge

Med storslått utsikt over det eldgamle kulturlandskapet ved Levanger, ligger gården Munkeby Søndre.

Munkeby Søndre, som en gang var en del av tidligere By Gård, har røtter tilbake til før vikingtid, noe arkeologiske funn bekrefter. Det finnes flere gravhauger på eiendommen, tillegg til andre spor etter menneskers liv og levnet gjennom tusener av år.

I dag fremstår gården som et vakkert Trøndersk firkanttun, hvor stabburet fra 1681, Massua fra 1827, låna 1823, gamle fjøset fra 1860, nye fra 1927 og bolighus fra 1986. Dette gjør Munkeby Søndre til den eldste i Munkeby grenda, der klyngehus og gårder hvor historien sitter i veggene, og tradisjoner holdes levende.

Overnatting

Behagelige rom for pilegrimer og andre gjester

Enten du går pilegrimsleden og søker sjelefred, eller ønsker en aktiv familieferie med fysisk utfoldelse i vakre omgivelser, venter Munkeby Herberge med åpne dører og velkjent trøndersk gjestfrihet. Munkeby Herberge byr på den hvilen du trenger etter en lang dag på den indre, så vel som den fysiske reise du har lagt ut på.

Har du egen sovepose, eller trenger rimelig overnatting, er Stabburet plassen for deg. Her får du seng i sovesal i 2. etasje, og kjøkkenkrok og oppholdsrom i første. Bad og toalett i Fjøset.

I Trønderlåna tilbyr vi 4 nostalgiske doble rom. Bad og toalett på gangen.

I Fjøset, som tidligere huset kyr, har vi nye doble rom og familierom. Flere bad og toalett på gangen. Her finner du også felles oppholdsrom og TV stue.

Butikk og kafé

Velkommen til oss

Velkommen til vår kafe i Masstua, bygd i 1827. Her serveres kaffe og hjemmebakst. Om søndagen kan du også få kjøpt lunsj og middag, basert på lokale tradisjoner. Overnattingsgjester kan bestille frokost, lunsj og middag. Vi kan skreddersy en sesongbasert meny til alle typer arrangementer.

Butikk og kafé er åpen tirsdag – søndag kl. 12.00 – 18.00

Selskap og servering

Trivelige selskapslokaler

Det er mye som skal klaffe for et arrangement skal ende opp som et minne for livet. Men et godt vertskap, feststemte gjester og ikke minst en vakker ramme rundt det hele, gjør at suksessen er innen rekkevidde. På Munkeby Søndre, er det nettopp dette vi er opptatt av.

Vi tilbyr middagsservering i vårt festlokale på Låven, i lavvoen eller i Masstua (minimum 4 personer). Vi har alle rettigheter i våre lokaler, og kan tilby lokalproduserte drikkevarer.

Vi er behjelpelig med å arrangere ditt selskap, møte, kurs eller konferanse. Vi kan tilby alt for at rammen rundt ditt selskap blir slik du ønsker, og leverer mat og drikke etter ønske.

Aktiviteter

Her finnes utallige turmuligheter, enten til fots, på sykkel eller i bil. En verden av oppdagelser i fortid og nåtid, venter både store og små som velger å tilbringe noen dager på Munkeby Herberge.

Utflukter: Besøk Munkrøstad, et spennende gravfelt fra forhistorisk tid. Se ruinene av Munkeby kloster, et cistercienser-kloster fra 1100-tallet.

Gå langs den vakre elvestien, og ta en matpause ved en av de mange grillplassene på veien. Dra til Munkeby Mariakloster, et moderne kloster hvor du kan få kjøpt den smakfulle Munkeby osten. Du kan også delta på tidebønner.

Delta på pilegrimsvandring
Det finnes både korte og lengre pilegrimsturer.
https://www.munkeby-herberge.no/
https://www.facebook.com/MunkebyHerberge/?ref=bookmarks
https://www.instagram.com/explore/locations/329024489/norway/levanger-norway/munkeby-herberge/
https://www.hanen.no/bedrift/276
https://stolavsleden.com/stiklestad-trondheim/