Opplevelser Ekne

Opplev Ekne

Ekne er et ypperlig sted for en dagstur i natur og rolige omgivelser, eller et sted for et lengre opphold hvor dere enten kan overnatte i en tidligere fangeleir på Falstadsenteret eller under åpen himmel hos Treetop Ekne. 

 

Ekne er omgitt av et vakkert kulturlandskap og et ypperlig turterreng. Her finnes merkede DNT-løyper og -hytte, flere flotte lokale turstier, fugletårn og klatrefelt med nær 100 ruter. Området byr også på muligheter for sjø- og innlandsfiske, samt en fin marina med utleiemuligheter. 

 

 

Falstadsenteret – minnested og museum 

Falstadsenteret er en engasjerende møteplass med en sterk historie. Her kan du lære om fangehistorie fra andre verdenskrig og om demokrati, menneskerettigheter og dagsaktuelle samfunnsspørsmål. Prøv vår digitale rekonstruksjon av fangeleiren anno 1945, besøk utstillingene våre og bli med på gode samtaler i meningsfulle omgivelser. Senteret tilbyr overnatting på enkelt og dobbeltrom av god kvalitet i historiske omgivelser.

 

Treetop Ekne – opplev naturen og sov i Svevecampen og svevehotellet  

Om du vil ha en naturopplevelse utenom det vanlige booker du ei natt under åpen himmel ved Treetop Ekne. Her sover dere i svevecamp, over bakken, omgitt av stillhet og natur. Treetop Ekne åpnet i sommer og har allerede fått stor oppmerksomhet og mange fornøyde gjester.

 

Turstier på Ekne 

Falstadstien er en stiforbindelse mellom Falstadsenteret og Falstadskogen, etablert i 2012. Med oppgruset underlag og tyve broer over Byaelva, egner den seg godt for barnefamilier.  

Det finnes dessuten merkede DNT-løyper og flere andre lokale turstier i Falstadsenterets nærområde. Sjekk turtips på nettstedet UT.no. 

 

Utkikkstårn på Våttåberget 

På Våttåberget mellom Ronglan og Ekne finnes et tolv meter høyt utkikkstårn med en fantastisk utsikt. Plassen er en kjent Ti på topp-post for turgåere i området. Tårnet er bygget på dugnad, i et samarbeid mellom Ronglan IL, Ekne IL, Skogn bondelag, Ekne bondelag, bygdekvinnelaget på Ronglan og Sørheim maskin. 

 

Fugletårn 

Ei fuglebu er satt opp like ved butikken på Ekne. Herfra er det god utsikt til det meste av Falstadbukta fuglefredningsområde. Dette er et stort og langstrakt fjære- og gruntvannsområde, som grenser til dyrket mark og gråorskog. Stedet tiltrekker seg mengder av gjess, ender og vadefugler i trekkperiodene. Høsttrekket er det mest omfattende. 

 

Klatrefelt 

Klatrefeltet på Ekne ligger i Purvikaca 8 km fra Falstadsenteret. Feltet byr på godt over 100 ruter for både nybegynnere og mer erfarne sportsklatrere. Les mer på nettsiden til Håmmår’n Fjellsportklubb. 

 

Ekne marina 

Ekne er ei lita bygd med et aktivt båtmiljø. Se nettsiden til Ekne småbåtforening for informasjon om fasiliteter og arrangement i havneanlegget.  

  

Hvordan komme til Ekne 

Kom hit med bil 

Fra E6 ved Skogn kan du ta av på Fv61. Følg skilt mot Ekne og severdighetskilt mot Falstad. Kjørelengde fra Skogn til Ekne ca. 7,5 km. 

 

Kom hit med tog 

Toget har avganger ca en gang i timen. For rutetider, se www.vy.no 

Gå av på Skogn stasjon. Herfra er det ca. 10 km til Ekne. Fra Skogn kan du ta taxi, ta kontakt med Levanger Taxi på tlf 74 08 14 00 (taxi bør bestilles på forhånd). Kjøreturen fra stasjonen til Ekne tar ca. 10 min.  

Det er også mulig å gå eller sykle fra Skogn eller Ronglan stasjon. Vær oppmerksom på at ikke alle tog stopper på Ronglan. Dessverre går det ingen rutebuss til Ekne.  

 

Avstander og tidsbruk 

Fra Trondheim: ca en time med bil. Toget tar 1t 15min fra Trondheim S til Skogn. 

Fra Værnes: ca 35 minutter med bil. Toget tar 40 min Fra Trondheim lufthavn til Skogn. 

Fra Steinkjer: ca 1 time med bil. Toget tar ca 45 min fra Steinkjer til Skogn.