Barn & familie Kunst & kultur

Galleri Fenka

Galleri Fenka midt i Levanger sentrum er et skattekammer fylt med billedkunst, skulptur fotografi, grafikk, kunsthåndverk og keramikk. Kaffe, kake eller noe godt i glasset kan nytes i luftegården.

Sjekk vårt nettgalleri for en mer fullstendig oversikt.

Kort om oss.

Galleri Fenka skal være et fyrtårn for kunst og kunstopplevelser for besøkende fra nær og fjern. Vår oppskrift er å blande samtidskunst av ypperste kvalitet med historier, kunnskap, opplevelser, historie, arkitektur og god atmosfære. Det ferdige produktet er et godt øyeblikk, en oppdagelse eller en livslang interesse for kunst.

Galleri Fenka ligger sentralt plassert i sentrum av Levanger i Trøndelag, fem mil nord for Trondheim flyplass Værnes. Den ærverdige bygningen fra 1898 var opprinnelig et fengsel – Fenka på folkemunne, med tilhørende fyllarest, fangevokterbolig, rettssal og bystyresal.

Fengselscellene i 1. Etg og kasjotten i kjelleren er beholdt, og disse bidrar til å gi bygningen en helt særegen atmosfære og er gode utstillingsrom. Den gamle bystyresalen ligger i andre etasje. Her arrangerer vi våre hovedutstillinger. Den tidligere luftegården for innsatte er nå en eksotisk møteplass hvor man kan sette seg ned med en god kopp kaffe eller et glass Lykkebobler.

Galleri Fenka holder regelmessige konserter, utstillingsåpninger og andre arrangementer.