Barn & familie Kunst & kultur Overnatting Ekne

Falstadsenteret

Falstadsenteret er en engasjerende møteplass med en sterk historie. Her kan du lære om fangehistorie fra andre verdenskrig og om demokrati, menneskerettigheter og dagsaktuelle samfunnsspørsmål. Prøv vår digitale rekonstruksjon av fangeleiren anno 1945, besøk utstillingene våre og bli med på gode samtaler i meningsfulle omgivelser. Hit kan du legge søndagsturen, og hit kan du komme på egen hånd eller sammen med familie, venner eller kollegaer for å lære om viktig historie. Opplev minnestedet Falstadskogen, utstillingene våre og den digitalt rekonstruerte fangeleiren, eller tilbring tid i vårt rikholdige bibliotek. Du kan også ta en matbit og en kopp kaffe, og nyte vakker natur.

 

Kafé & servering

I vår kiosk får du kjøpt kaffe, te, forfriskninger og en enkel matbit. Ved gruppebesøk og konferanser serverer vi både lunsj og middag på bestilling.

 

Overnatting

Falstadsenteret tilbyr særegen hotellovernatting i historiske omgivelser. Vi har 28 overnattingsrom, enkle og doble, med totalt 55 sengeplasser. Rommene er utstyrt med gode senger og egne bad. Alle rom har også gratis wifi og et skrivebord som du kan jobbe ved om du har behov for det. Vi har rom som er tilpasset rullestolbrukere og hele senteret er universielt utformet.

Falstadsenteret er et naturlig stopp langs ytre led av pilegrimsruta St. Olavsleden mellom Stiklestad og Tautra. Her kan du overnatte, hvile ut i fredelige omgivelser, og fylle på med kunnskap om stedets historie før du vandrer videre. NB: Overnattingsrom og måltider må bestilles på forhånd.

Rom & mat

 

 

Beliggenhet

Falstadsenteret ligger i den trivelige bygda Ekne i Levanger. Stedet er omgitt av et vakkert kulturlandskap og et ypperlig turterreng. Her finnes merkede DNT-løyper og -hytte, flere flotte lokale turstier, fugletårn og klatrefelt med nær 100 ruter. Området byr også på muligheter for sjø- og innlandsfiske, samt en fin marina med utleiemuligheter.

 

Hvordan komme til Ekne 

Kom hit med bil 

Fra E6 ved Skogn kan du ta av på Fv61. Følg skilt mot Ekne og severdighetskilt mot Falstad. Kjørelengde fra Skogn til Ekne ca. 7,5 km. 

 

Kom hit med tog 

Toget har avganger ca en gang i timen. For rutetider, se www.vy.no 

Gå av på Skogn stasjon. Herfra er det ca. 10 km til Ekne. Fra Skogn kan du ta taxi, ta kontakt med Levanger Taxi på tlf 74 08 14 00 (taxi bør bestilles på forhånd). Kjøreturen fra stasjonen til Ekne tar ca. 10 min.  

Det er også mulig å gå eller sykle fra Skogn eller Ronglan stasjon. Vær oppmerksom på at ikke alle tog stopper på Ronglan. Dessverre går det ingen rutebuss til Ekne.  

 

Avstander og tidsbruk 

Fra Trondheim: ca en time med bil. Toget tar 1t 15min fra Trondheim S til Skogn. 

Fra Værnes: ca 35 minutter med bil. Toget tar 40 min Fra Trondheim lufthavn til Skogn. 

Fra Steinkjer: ca 1 time med bil. Toget tar ca 45 min fra Steinkjer til Skogn.