Opplevelser

Viking for en dag? Stiklestad har noe for alle!

På området til Stiklestad Nasjonsale Kultursenter får du historiske tilbakeblikk, gode matopplevelser et fantastisk område for nysgjerrige barn!
På Stiklestad finner du alt du trenger for en solid ferieopplevelse!

Her er alle aktivitetene
Søker du kunnskap om tiden som har vært?
Overnatting i museumshus eller hotell?
Matopplevelse
Spelet om Heilag Olav
Middelaldergården Stiklestadir
Folkemuseet
Pilegrim

Bilde av en liten viking på Stiklestad

Mange aktiviteter: Noen av aktivitetene for barna: -Skyte med pil og bue – Leke slaget med både sverd og skjold – Møte og mate dyrene på gården – Høre på historien om trellen – Bli med på gårdsarbeid og håndverk fra vikingtiden – Lek i vår store pilgrimslabyrint

Bilde fra Stiklestad med vikinger

Vikingsommer: Stiklestad ønsker velkommen til opplevelser for hele familien! På middelaldegården Stiklastadir kan du leike slaget, skyte med pil og bue og bli med inn i vikingenes langhus. Bli med våre dyktige formidlere på omvisning, opplev utstillinger og nyt et godt måltid i restaurant Skalden.

Bilde av barn som mater dyrene på Stiklestad

Aktiviteter for barn: Hver dag på sommeren i ukene 25-31 kan du være med og mate dyrene!

Bilde av kunst på Stiklestad

Utstillinger: Gjennom året kan du oppleve både historiske, samfunnsaktuelle og kunstfaglige utstillinger.

Restaurant Skalden er åpen hele året. Her kan du kjøpe alt fra en kopp kaffe til kaker, småretter og middager.’

Bilde fra Spelet om Heilag Olav

Spelet om Heilag Olav blir omtalt som alle spels mor og har vært vist hvert år siden 50-tallet. Hvert år kommer de beste skuespillerne og regissørene i Norge og gjør sine tolkninger. Her ser vi Trond Espen Seim som Olav den hellige ridende inn på scenen til hest! Spelet med sine 100 aktører, stort orkester og mange hester gjør dette til en storslagen opplevelse!

Stiklastadir: Med langhuset og gjesteloftet på Stiklastadir kan vi love nye, store hendelser på Stiklestad! Her får du gode historier fra tida da ære, makt og den sterkestes rett var naturlige deler av hverdagslivet.

Bilde fra folkemuseet på Stiklestad

Bygdemuseum: Stiklestad byr også på en omfattende samling bygninger og gjenstander som viser livet i bondesamfunnet i Verdal og omegn på 17- og 1800-tallet. På sommeren og til jul kan du oppleve folk i husa som formidler historien som teater og ekte gårdsliv.

Dronebilde pilegrimslabirint

Pilegrimslabyrinten 2030
Labyrinten er et eldgammelt universelt motiv. En buktende vei som du ikke helt ser hvor går. Bruk den som en morsom lek eller en vandrende meditasjon. Labyrinten er inspirert av den som finnes ved Norwich Cathedral i England. Labyrinten er 45 meter stor og du finner den på plena foran kulturhuset. Foto: Christian Trustrup

Bilde av pilegrimsvandrere på vei til Stiklestad

Pilegrim på Stiklestad
Pilegrimsstedet Stiklestad er både et viktig stoppested på St.Olavsleden og et godt utgangspunkt for vandring de 134 km mot Nidarosdomen og Trondheim. Helgenkongen Olav Haraldsson falt her i slaget 29. juli 1030 og ble helliggjort året etter. Som en konsekvens av denne hendelsen, fikk man en betydelig pilegrimstrafikk i middelalderen, først og fremst til hans gravsted i Nidaros/Trondheim, men også til hans dødssted på Stiklestad.

 

Kilde og alle bilder: Stiklestad Nasjonale Kultursenter